torstai 21. marraskuuta 2019

Lomalla Canggussa Balilla

Ystävän kanssa reissussa.

Jännittävää herätä aamulla uudesta paikasta, johon on tullut yön pimeydessä. 

Majapaikkamme on huoneisto muurin takana, jossa on kolme erillistä huonetta - yksi olohuone/keittiö ja kaksi makuuhuonetta sekä vielä  huoneiden kylpyhuoneet puoliksi ulkona. Näitä huoneita yhdisti uima-allaskeidas viherkasveineen. Laitoimme kaikki kuusi ovea yöllä visusti  lukkoon, kun emme tienneet, mitä ympäristössä on. Ylipäätään ovet on syytä pitää kiinni, ettei saanut nukkumakaveriksi sisiliskoa tai isohkoa toukkaa (ei tietysti nämä pahimmasta päästä elukoita). Yöpulahdus omaan altaaseen raikastaa olon kuuden ja yhdeksän tunnin lentojen jälkeen. Ilma ja vesi lämmintä yölläkin - check.

Aamun valjetessa pääsemme tutustumaan ympäristöön ja suuntaamme runsaalle aamupalalle kulmakahvilaan. Wau mitä raaka-aineita smoothieissa, mehussa, munakkaissa... annokset olivat kauniita ja värikkäitä. Olemme onnellisesti perillä!

Cangguun tutustuminen alkaa rantaan menevän kadun kauppojen, ravintoloiden ja hierontapaikkojen tarjontaan ja hintatasoon tutustumisella. Batu Bolong -rannalla vilvoittaa merituuli ja surffarit ratsastavat aalloilla vaihtelevalla menestyksellä. Me jätämme surffaamisen tällä kertaa väliin ja keskitymme nauttimaan valosta ja lämmöstä. Suppailuranta odottaa meitä ehkä vielä jossakin.

Balilla yllätti se, että siellä tyrkytetään tavaroita ja oltava valmis tinkimään hinnoista. Lisäksi rannalla kiertää hierojia ja korujen myyjiä. Mutta, jos haluaa irti turhista ajatuksista heti loman alkuun, kannattaa ottaa ainakin jalkahieronta. Sen jälkeen ei voi kuin hymyillä ja antautua nauttimaan olostaan ja meren kohinasta.

Tanah Lot -kalliotemppelin alue on paljon laajempi, kuin mitä olin kuvitellut kuvien perusteella. Eteen aukenivat monet temppelit ja vehreät alueet aalloista tyrskyävien kalliorantojen reunamilla. Saavuimme Tanah Lotiin laskuveden aikana, jolloin pääsimme ihan temppelille asti ja puhdistautumaan pyhässä vedessä ja astumaan portaita ylös temppelille - pientä lahjoitusta vasten tietenkin. Alueella on paljon kauppakojuja ja ruokailla voi aurinkoterassilla auringonlaskua katsellen.

Kolmantena aamuna heräsin jo ennen kuutta enkä saanut enää unta. Mutta miten täällä voisikaan nukkua pitkään, kun on kaunista ja valoisaa (vaikka aikaero Suomeen on + kuusi tuntia). Huoneen portailla, altaan äärellä on hyvä venytellä ja meditoida, kun ei ole vielä liian kuumaa. 

Kävimme myös Kutassa ihmettelemässä ranta-elämää ja kiertelemässä rannan läheisyydessä olevia kojuja. Tämä reissu olisi kyllä voinut jäädä tekemättäkin, koska ruuhka-aikaan menomatka kesti yllättävän pitkään ja ei voi kuin kauhistella kaoottista liikennettä, kapeita teitä ja sikin sokin puikkelehtivia skoottereita (illemmalla lisäksi huppelipäissään ajavia kuulemma). Mutta tulipahan käytyä, ja matkan varrella ollut Semiyak vaikutti kivalta paikalta, jonne voisi majoittua seuraavan kerran, jos uudestaan matka Balille suuntautuu.

Canggun ehti hyvin nähdä kolmessa päivässä ja onkin mukava siirtyä sisämaahan Ubudiin.  





Huoneisto Ja keidas Canggun keskustassa.



Surffilautoja ja opetusta saatavilla.



Kookosmaito ravitsee ja nesteyttää.



Ravitsevalla aamupalalla pärjää koko päivän.










Tanah Lotin lumoava alue.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti