tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pelin flow vie mennessään

Golfissa ei auta hötkyillä.

Olen saanut olla mukana muutaman ystävättäreni alkutaipaleella heidän aloittaessaan golfin pelaamisen. Olen huomannut, että alkuun kentälle tullaan ajatukset vielä päivän kiireissä ja kotitöissä  on juuri hälytetty vanhemmat hoitamaan lasta, annettu viime hetken ohjeet, laitettu ruokaa tai hoidettu työasioita. Paikalle tullaan viime tipassa – ensimmäiset väylät menee vielä kännykkää vilkuillessa ja ajatukset muualla, kunnes pelin flow alkaa vaikuttamaan. Mihinkään ei ole enää kiire, koska kierros menee sitä tahtia kuin menee. Mitä paremmin malttaa keskittyä hetkeen ja mitä paremman ja rennomman fiiliksen saa luotua, sitä paremmin peli luistaa.

Aloittelija ei ehkä aluksi ymmärräkään, että golfin pelaamiseen täytyy varata aikaa. Alkuvalmistelut vietät aikansa, kierroksen vauhti ei ole itsestä kiinni ja kierroksen jälkeen on kiva vielä istahtaa pelikaverin kanssa kahville tai syömään. Golfissa ei siis auta hötkyillä ja turhan häslingin voi välttää esimerkiksi tulemalla ajoissa paikalle ja pitämällä bägin järjestyksessä. Näin voi luottaa siihen, että ainakin pakolliset tavarat on mukana ja lyöntiin tarvittavan mailan löytää helposti. Omat rutiinit auttavat lyöntiin valmistautumisessa ja jouduttavat kentällä etenemisessä.


Itse olen täysin fiilispelaaja, luotan omaan svingiini ja olen sitä mieltä, että pelaaminen on parasta harjoittelua. En millään viitsisi käydä harjoittelemassa lyöntejä, vaikka siitä kiistatta olisi apua edistymiseen. Liiallinen yrittäminen on  aina tuhoon tuomittua - tulee puristettua mailaa liikaa ja tehtyä virheitä, kuten että katse irtoaa pallosta tai lyönnin rytmi epäonnistuu.

Luonnon ihailu on minulle osa kierrosta - saan siitä hyvää energiaa. Sanotaankin, että luonnossa keho ja mieli palautuvat. Saa liikkua hyvin hoidetuissa, puistomaisissa maisemissa ja hengittää raitista ilmaa. Kierroksen jälkeen on hyvä olo ja voi olla kiitollinen ihanasta ulkoilusta ja harjoituksesta. Golfin lumo varmasti perustuukin siihen, että saa liikkua ulkona, vaikka itse pelaamisen ydin onkin saada pallo reikään mahdollisimman vähäisellä lyöntimäärällä. 

Eihän sitä flow'ta aina saa päälle, saatikka pidettyä yllä - mutta hötkyily ainakin on täysin turhaa. 






























Bägini on järjestyksessä ja tavarat löytyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti