torstai 21. toukokuuta 2015

Golfvaatteet sopivat moneen menoon

Kaupunkilomalle, töihin ja erilaisiin harrastuksiin.

Tulisinkohan kesäkauden toimeen pelkästään golfvaatteilla? Uskon, että monessa tilanteessa pärjäisin golfvaatteilla ja taidan itse asiassa kokeillakin tätä tulevana kesänä. Golfvaatteet ovat mukavia päällä, kevyitä ja kauniita. Lisäksi ne ovat ohuita ja silittämättä siistejä pakata mukaan. Merinovilla materiaalina neuleissa on suorastaan luksusta. Golfhame on oiva keksintö. Se sopii vauhdikkaaseenkin menoon ja vaikka veneilyyn, koska alla on lyhyet shortsit. Luin, että hameestakin on tullut markkinoille äskettäin sadeversio.

Melkein kaikissa liikuntaharrastuksissani pärjään golfvaatteilla: koiralenkit, sulkapallo ja jooga. Kaupungille lisään vain kivat sandaalit, laukun ja sopivat asusteet, niin olen valmis moneen menoon. Töihinkin voin rentona päivänä poimia vaatekaapista joitain golfvaatteita.

Olen mieltynyt vuosien varrella Cutter & Buck:n Annika-mallistoon, joka sopii mielestäni hyvin aikuiselle naiselle. Vaatteet ovat mahtavia päällä, naisellisia, tyylikkäitä ja sporttisia. Vaatteiden merkki ei loista rintapielessä tai hihassa, vaan se on paitojen alareunassa tai brodeerattu huomaamattomasti samanvärisellä langalla kuin vaate.

Golfvaatteet kestävät aikaa. Kun ostaa neutraalin värisiä perusvaatteilla, voi revitellä sitten paitojen väreillä ja asusteilla. Paitoja täytyy kuitenkin ostaa vuosittain. Yhdistän golfvärejäni pinkkiä ja lilaa valkoisiin ja mustiin perusvaatteisiin.

Golfkausi on Suomessa pitkä ja usein vähäluminen... siis oikeasti, kesälläkin voi sataa rakeita tai ainakin kaatamalla. Vuonna 2014 Tahkolla oli moneen otteeseen rankkasateita ja ukkosmyrskyjä. Ja sitä edellisenä vuonna oli järkyttävän kylmää – kerrostimme itsemme kaikilla vaattella, mitä olimme pakanneet mukaan helteestä kotoa. Mukavat ja säänkestävät vaatteet siis tarvitaan, ja bägiin kannattaa varata varavaatetta sateen, tuulen ja kylmyyden varalle. 

Toivotaan kuitenkin paljon lämpöisiä kesäpäiviä, jolloin golfin pelaaminen on kaikkein upeinta.




Tällä asulla voisin tallustella päivän myös kaupungilla ja heittää illalla lämpimän neuleen päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti