keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Hengittäminen rytmittämässä golflyöntiä

Hengitykseen keskittyminen tuo mielen nykyhetkeen.

Olen oppinut joogatunneilla hengittämään syvään aina kylkiin, varpaiden- ja sormenpäihin sekä päälakeen saakka. Joogaliikkeet tehdään rauhallisen hengityksen tahtiin ja harjoitukseen pääsee syvemmälle. Kun yhdistää liikkeen ja hengityksen, mieleen ei mahdu mitään ylimääräisiä ajatuksia ja keskittyminen lisääntyy. Olen ottanut hengityksen rytmittämään myös golflyöntiä.


Hengittäminen on jokaiselle itsestäänselvyys, mutta joskus kannattaisi pysähtyä miettimään sitä. Hengityksen syventäminen tuo happea kehoon ja rauhoittuminen tasapainottaa kehoa ja tyynnyttää mieltä. 
Hengittäminen auttaa monenlaisissa tilanteissa, esimerkiksi:
  • Venytellessä sisäänhengitys kohdistetaan kireään kohtaan ja uloshengittäessä rentoutetaan. Näin päästään venytettävään kohtaan syvemmälle. 
  • Golflyöntiin voi ottaa hengityksen mukaan rytmittämään svingiä. Sisäänhengitys taakseviennin aikana, pidätys, kun maila tulee alas ja sitten uloshengitys, kun maila osuu palloon.
  • Joogafestivaaleilla kuuntelin luentoa pelosta. Kun ihminen kokee pelkoa, on hyvä ikään kuin saada ilmaan ärsykkeen ja reaktion väliin. Hengitys auttaa tasapainottamaan tilannetta ja antaa aikaa reagoida.
  • Kun olo on vaikkapa levoton, suututtaa tai väsyttää, muistan, että syvään hengittäminen auttaa. 
  • Stressaantuneena kannattaa yrittää ottaa edes pieni irtioton hetki, hengittää rauhallisesti ja päästää irti ajatuksista. Voi kuvitella, että ajatukset ovat poutapilviä, jotka vain lipuvat ohi. Jos jää johonkin ajatukseen kiinni, voi päästää sen irti lipumaan muiden pilvien mukana. Kun saa mieleen "tilaa", voikin olla, että mieleen putkahtaa loistavia ajatuksia ja ratkaisuja.




Hengittämiseen voi keskittyä missä tahansa hetken aikaa. Lisäksi voi kääntää katseen sisäänpäin omaan kehoon ja kokeilla erilaisia mielikuvaharjoituksia rentouden ja tasapainon saavuttamiseen.  

Ennen golkierrosta pyrin tekemään muutaman joogaliikeen. Tämä auttaa saamaan kehon kuntoon ja ajatukset tulevaan golfkierrokseen. Sitten voikin vaan antautua nauttimaan täysillä ajasta golfkentällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti