Nämä termit toistuvat golfjoogassa, jonka aloitin tammikuussa paremman golfllyönnin toivossa. Golfjoogassa tehdään harjoitteita, jotka optimoivat golflyönnin onnistumista. Paljon keskitytään ns. core-lihaksiin eli vatsa-, selkä- ja pakara- ja lantionpohjanlihaksiin sekä lonkankoukistajiin, mutta myös ylävartalon kiertoihin.
Pääsin mukaan suoraan jatkokurssille eli Birdie-kurssille, koska olin aikaisemmin harrastanut dynaamista joogaa. Tunti (75 min.) koostuu lämmittelystä, dynaamisista ja avaavista liikkeistä sekä loppurentoutuksesta. Golfjoogan liikesarjat on suunniteltu siten, että ne tukevat mahdollisimman hyvin golflyönnissä tarvittavaa voimaa ja joustavuutta. Joogassa ylipäätään parasta onkin, että vaikka tehdään fyysisiä ja haasteellisia harjoitteita, ne tehdään aina lempeästi.
Olen törmännyt lapatukeen aikaisemmin joogassa ja pilateksessa. En kuitenkaan ollut ymmärtänyt sen tärkeyttä myös golfissa. Vaikuttaisi siltä, että lapatuki on tärkeä olkanivelten suojaaja monessa liikuntalajissa. Lapatuki tarkoittaa esimerkiksi punnertaessa sitä, että vedetään lapoja yhteen ja varmistetaan, että lavan seutu on vahvana ennen kuin noustaan käsien varassa ylös.
Hyvä lämmittelyliike golfiin on aurinkoterveyhdyssarja. Kun varaa aikaa venyttelylle ennen golfkierrosta, peli kulkee alusta alkaen, eikä vasta takaysillä, kun kroppa on lämmennyt. Kannattaa opetella kyseinen kokonaisvaltainen lämmittelyliike!
Birdie-kurssilla tempo on toistaiseksi ollut todella rauhallinen. Normaalisti Birdie-kurssia edeltää alkeis- eli Par-kurssi, joka varmasti sopii ihan kaikille - kaikkein jäykemmillekin. Odotan innokkaasti, miten kurssi etenee. Rahkeet riittäisivät varmasti vaikka Eagle-kurssiin:)
Birdie-kurssin osallistumisen tavoitteena pitkät ja tarkat golflyönnit.