keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Golfkilpailussa ammattilaisten kanssa

Vai ihan vaan haasteellisena peliseurana...

Sain mahdollisuuden osallistua golfkisoihin, joissa ammattilaiset harjoittelivat seuraavien päivien kisoja varten. Oli mielenkiintoista nähdä niin läheltä joukkueessamme pelaavan pro:n taitavat ja tarkat lyönnit sekä par:ien napsiminen. Golf on näköjään helppoa, kun sen osaa.

Tämä suhteellisen tuore ammattilaisgolfari oli tietenkin täydellinen herrasmies ja hänen positiivinen ja kannustava asenteensa oli aivan huippua. Luulen kuitenkin, että hänen kärsivällisyytensä oli välillä suorastaan äärirajoilla meidän tavispelaajien kanssa. Ihan joka väylällä ei tullut par:a eikä pysytty väylällä...

Tavisgolfissa on tottunut pysymään aina visusti pallon lyöntilinjan takana tai ainakin jonkun puun suojassa. Nyt pro:mme vain rohkaisi meitä seisomaan lähes pallon lyöntilinjalla, kun hän kipaisi lyömässä valkoiselta tiiltä pallon komeassa kaaressa ja mahtavalla voimakkuudella. Ihailtava itsevarmuus - ja kyllähän se ammattilaisgolfarilla täytyy ollakin. Pisin etäisyys valkoisen ja punaisen tiin välillä Naantali Golfissa on 140 metriä, joten voin sanoa, että huimaa oli pallon lento! 18 väylän kokonaispituus Naantali Golfissa on punaiselta tiiltä 4860 metriä ja valkoiselta 6160 metriä.

Pelasimme joukkuetulosta, jossa nelihenkisen joukkueen kolmen parhaan pisteet otettiin huomioon. Oman joukkueeni tulos oli sijoituksessa loppupäässä, mutta ei suinkaan viimeisimpänä. Henkilökohtainen tuloksena oli siinä mielessä ihan onnistunut, että sain tuloksen kaikilta väyliltä märistä olosuhteista huolimatta.


Sää oli hieman epävakainen, mikä tänä kesänä on ollut pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Edellisenä yönä oli satanut kaatamalla vettä. Vaikka sade päättyi, kun kilpailu alkoi, kenttä oli todella märkä. Itselläni oli vaikeuksia saada pallo nousemaan määrästä kentästä. Onkohan märällä kentällä pelaamiseen jotain erityistä tekniikkaa? Harmi, etten älynnyt kysyä tätä joukkueessamme pelaavalta pro:lta, jolta saimme kierroksen aikana kysyä kaikkea mahdollista hänen uraansa ja golfiin liittyen.



Live scoring takasi pelitunnelman. Aurinko Golfissa on viehättävä omenapuutarha väylien välissä.


Kaiken kaikkiaan kisat Aurinko Golfissa oli järjestetty eri tahojen kanssa hyvin ja päivä oli antoisa. Upeaa, että tavispelaajillakin on mahdollisuus päästä näkemään huippugolfia ja osallistumaan kisatunnelmaan. Tässä vaiheessa kautta haluaisi jo nähdä kehitystä omassakin pelaamisessa ja saada siihen varmuutta. Sanotaankin, että harjoittelun pitäisi tapahtua harjoittelupaikassa ja kentällä keskitytään vain nauttimaan pelaamisesta. Onneksi näin heinäkuussa on kautta vielä jäljellä sekä harjoitteluun että pelaamiseen!

Vaikutti siltä, että tällaiset yhteistyökumppaneiden järjestämät tilaisuudet ovat ammattilaispelaajille tärkeitä. Lajille saadaan tunnettuutta ja sen ansaitsemaa huomiota. Samalla tuetaan Suomen huippupelaajia.



Naantalissa saimme ihailla upeaa auringonlaskua ammattilaisgolfin lisäksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti