tiistai 14. huhtikuuta 2015

Oivallus omanlaisesta svingistä

Alkuasento, keskittyminen ja heilautus.


Kuulostaako helpolta? No sitä golfin lyönti joskus on, mutta joskus taas ei  noin miljoona asiaa voi mennä pieleen. Lisäksi lyönti voi yht'äkkiä kadota jonnekin mielen syövereihin, jolloin on lähdettävä alkutekijöistä liikkeelle ja mahdollisesti ammattilaisen luokse oppiin. Mutta siksi golfin pelaaminen onkin niin mahtavaa! Haasteita piisaa. Ja kun onnistuu, mielihyvällä ei ole rajoja. 

Kaikki pelikaverien antamat neuvot eivät sovi omaan pelaamiseen. Oivallukset omasta svingistä syntyvät vain omien kokemusten ja kokeilujen kautta.

Nämä asiat tarkistan lyönnissä: pallon sijainti,  voimakkaat jalat, jalkaterien linjaus, mailan lavan asento, käsien jännittäminen, katse pallossa, rento heilautus taakse, vartalo mukaan ja pallon saattaminen. Joskus lyön harjoittelulyönnin, koska se auttaa hahmottamaan lyönnin suuntaa paremmin, mutta useimmiten vain valitsen mailan, keskityn ja annan mennä. Sitten vaan katsomaan, minne lyönti meni ja valmistautuminen uuteen lyöntiin.

Bägissäni on kymmenen mailaa: 3 rautaa, 3 hybridiä, väyläpuu, draiveri, putteri ja 2 wedgeä (S ja P). Jos jokaisella mailalla joutuisi lyömään eri tavalla, olisi golf vieläkin haastavampaa. Ensimmäiset lyöntini lähtevät useimmiten suoraan ja pitkälle eli etenen hyvin väylällä. Mitä lähemmäksi lippua pääsen, sitä haastavammaksi käy pelaaminen ja lyöntejä kertyy.  Tänä kesänä olen päättänyt investoida etäisyysmittariin, jonka toivon parantavan lyhyempien lyöntien tarkkuutta.

Joskus energia on kaiteissa ennen lyöntiä. Itselläni on tähän keino: talsin lyöntipaikalle tietty voimalaulu mielessä. Ja sitten vain valmistaudun toistamaan oman svingini ja onnistumaan.
























Joulukuussa 2013 ihailimme ammattilaisten svingejä Ladies Masters -kilpailussa Dubaissa.