keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Onko golfaajan aika vaipua talvihorrokseen?

Vai onko golf myös talvilaji?

Pakkanen on yöllä puraissut kenttää ja täytyy odottaa ruohon sulamista. Kosteus tuntuu kolealta. Golfvarusteisiin lisätään pipo ja muhkeat hanskat. Toppaliivi lämmittää mukavasti. Kello kahden lähdöllä ehtii vielä pelaamaan kierroksen ja töiden jälkeen ysin. Pitkät varjot hankaloittavat asettumista pois puttilinjan tieltä. Onko aika puhdistaa bägi ja mailat varastoon laittamista varten?

Golf jättää aukon ajankäyttöön talven aikana. Ja hyvä niin. Ehtiipähän tehdä kaikenlaista, minkä golfaaminen kesäaikaan ohittaa. Toki talvella voi myös edesauttaa kehittymistä golfissa: hioa golftaitoja harjoitushallissa, ahmia golflehtiä ja harjoitusvideoita sekä harjoittaa voimaa ja liikkuvuutta esimerkiksi joogan avulla. 

Kyllä se pallo siellä lehtien seassa lymyilee. 


En väitä, että mailojen naftaliiniin laiton aika kuitenkaan vielä olisi. Kentät ovat vilisseet golfaajia lokakuun aurinkoisina päivinä. Paljon on myös kenttiä, joissa lehdet ja havunneulaset eivät häiritse pelaamista. Luonto on upea: vaikka aamulla on routaa, iltapäivällä aurinko jaksaa lämmittää ja keltaiset lehdet hehkuvat valaisten pimeneviä iltoja. Vielä on toivoa!


Kaikki vuodenajat ovat upeita.


Ystäväni päivitys viime tammikuussa Facebookissa golfkierroksesta Etelä-Suomessa nosti myötäilon pintaan. Siinäpä tosigolffari - golfista on siis tullut talviharrastus! Onkohan ensi talvena kenttiä auki? Ehkä uskaltaudun kokeilemaan. Tiedän, että viimeistään helmikuussa alkaa into golfkentälle kuplia sisuksissa. 

Ps. Kannattaa tosiaan puhdistaa bägi ennen varastointia, varsinkin eväistä. Talven yli muhinut banaani on aika eklotus keväällä:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti