torstai 26. maaliskuuta 2015

Golf - keskittymistä, mutta ei pysähtymistä

Miksi innostuin kirjoittamaan golfaamisesta?

Halusin avata blogin golfin pelaamisesta, koska se on niin koukuttava, inspiroiva ja monimuotoinen harrastus. Ajattelin pitää ikään kuin päiväkirjaa havainnoistani golfin maailmassa ja tuoda naisnäkökulmaa tuohon niin perinteikkääseen lajiin. Kirjoitan myös ihan vaan kirjoittamisen riemusta ja omaksi ilokseni - ehkä myös muiden iloksi:)

Aloitin golfin vuonna 2007 täysin ummikkona uuden pelikulttuurin maailmassa. Minulla ei ollut mitään kokemusta pelistä, sen sanastosta tai kentällä käyttäytymisestä. Pikku hiljaa opin tuntemaan lajia ja kehittämään omaa svingiä. Oppimismatka vain jatkuu ja toivottavasti tasoituksen tippuminen, joka on kauden 2014 jälkeen 24,6. Jokaisella pelaajalla on siis oma henkilökohtainen tasoitus, joka muodostuu kierroksen lyöntimäärän mukaan.

Golftaipaleelleni on ollut hienoja hetkiä. Olen saanut pelata mahtavan kauniilla golfkentillä, tutustunut uusiin ihmisiin (ja paremmin tuttuihin), kokenut onnistumisia, oppinut sietämään pettymyksiä ja aloittamaan uuden väylän aina yhtä toivorikkaana. Golfissa, kuten elämässä muutenkin, on vain tämä hetki. Miten sen käytät, on itsestäsi kiinni. Golf on minulle keskittymistä, hetkestä nauttimista ja kuitenkin eteenpäin menoa.

Suuri riemun ja juhlan aihe oli hole-in-one:ni heinäkuussa 2013. Taidolla ei tainnut olla paljon osuutta asiaan, mutta niin vain pääsi käymään, että pallo vieri melkoisen pitkän matkan griinin reunalta suoraan kuppiin. Siinä tuli väkisinkin tehtyä muutama piruetti ja herätettyä ilon kiljahduksilla aamuvarhaisella vielä nukkumassa olevat luontokappaleet. Onneksi oli sentään todistaja paikalla eli pelikaverini mieheni ja paikalle sattunut kentänhoitaja. Olen holaristani oikein ylpeä, koska monet siitä haaveilevat, mutta harvalle se osuu kohdalle. Ja ainahan sitä toivoo yhtä innokkaana uutta "sattumaa" kohdalle ja lähellä on ollutkin:)

Nyt maaliskuussa odotan uutta golfkautta jo innokkaasti ja esimakua hain golfmessuilta. Minulle uusi löytö messuilta oli golfjooga. Harrastan muutenkin joogaa, mutta golfjooga täsmäharjoitteena toisi varmasti kroppaan oikeanlaista voimaa ja joustavuutta ja sitä kautta lyönteihin vakautta. Kroppa taitaa kuitenkin olla se tärkein golfväline.

Tarvikkeet ja vaatteet täytyy tietysti messuilla tsekata. Vaatteiden malleissa ja -materiaaleissa olikin makeita uutuuksia - onhan pukeutuminen mukaviin, käytännöllisiin ja silmää miellyttäviin asuihin ainakin minun tuntemilleni naispuolisille golfaajille (=golfattarille) peli-iloa huikeasti nostattava asia. 

Aikaista ja lämmintä kevättä siis toivoen!
























Esimerkiksi näitä maisemia voi talvella haikeana muistella. Kuva Tahko Old -kentältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti